Fysiotherapie in Nijmegen

Heb je last van lichamelijke klachten of het gevoel dat je last hebt van spanning op je spieren? Dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat je een fysio behandeling nodig hebt. Het doel van fysiotherapie is het verminderen van de pijn en/of lichamelijke klachten en het verbeteren van de beweging in het lichaam. Hieronder bespreken we wat een fysiotherapeut doet en hoe en waar je in Nijmegen een fysiotherapeut vindt.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt mensen met lichamelijke klachten, denk hierbij aan spierspanningen, blessures, pijn in de spieren of gewrichten, verkeerde houding, last van je nek, schouders, rug, noem het maar op. Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. Zo heeft een kind bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan een volwassene. Ook zijn er in de fysiotherapie bepaalde specialismes zoals arbeid-, sport-, bekken-, geriatriefysiotherapie. Daarnaast bestaan er psychosomatische fysiotherapie die zich richt op klachten die voortvloeien uit spanning of stress en manuele therapie, met technieken die zich speciaal richten op gewrichten. Allereerst zal de fysiotherapeut onderzoeken en vaststellen waar de lichamelijke klachten zich bevinden en wat mogelijke oorzaken zijn. Daarna wordt er met de patiënt besproken wat de beste behandeling omvat. Bij fysiotherapie is het belangrijk dat het behandelplan bestaat uit behandeling, die uitgevoerd wordt door de fysiotherapeut, aangevuld door oefeningen die de patiënt zelf uitvoert. 

Welke fysiotherapeuten vindt u in Nijmegen?

In Nijmegen is een ruim aanbod aan fysiotherapeuten. In de buurt van het centrum vind je bijvoorbeeld fysiotherapie Ysveld, het Fysio centrum Nijmegen, Mea fysio en Fysiotherapie Bottendaal. Daarnaast zijn er de The Kettlebell Club, Fysioo, de Hofstede, Fy-fit fysiotherapie, YorBody, FysioPlus, FysioNovio, Fysius, MMfysio, fysiotherapie Hatert en het fysiotherapeutisch instituut Nijmegen. Let bij het kiezen van een fysiotherapeut op verschillende specialisaties die de praktijk biedt, en of dit past bij jouw klachten. Soms is het mogelijk om (online) een adviesgesprek aan te vragen. Ben je er niet zeker van of de gekozen praktijk je kan helpen met jouw klachten? Dan is zo’n gesprek zeker een aanrader. Op het internet staat vaak ervaringen van andere patiënten, deze kan je in acht nemen voor het kiezen van een fysiotherapeut in Nijmegen. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je verzekerd bent voor fysiotherapie en of therapie bij deze praktijk vergoed wordt door je verzekeraar.